Pensioenwet

Een op drie zzp’ers niet bekend met nieuwe pensioenwet

Zzp'ers kunnen straks maximaal 30 procent van pensioengevend inkomen fiscaal voordelig in pensioenpot storten

Een op drie zzp'ers niet bekend met nieuwe pensioenwet

“Een op de drie zzp’ers is niet op de hoogte van nieuwe pensioenwet”, dat zegt Oskar Barendse, Financieel Expert bij Knab. Onder zzp’ers die jonger zijn dan 50 jaar, loopt het zelfs op naar 50 procent. Dat blijkt uit een enquête die Knab in april en mei hield onder ruim 1.800 zzp’ers.

Verademing voor zzp’ers

Het is cruciaal dat zzp’ers zich bewust worden van de aanstaande pensioenwet en dat men begrijpt welke kansen deze nieuwe wet hen biedt. Die nieuwe wet is namelijk een verademing voor de zzp’er. Kortgezegd kunnen ze straks niet 13 procent, maar maximaal 30 procent van hun pensioengevend inkomen, fiscaal voordelig in een eigen pensioenpot storten. Van degenen die wél weten dat de nieuwe wet eraan komt, heeft slechts 15 procent een goed beeld van de gevolgen voor hun specifieke situatie.

Kennis over nieuwe wet ook inkomensafhankelijk

Behalve leeftijdsafhankelijk, blijkt kennis over de nieuwe pensioenwet ook samen te hangen met de hoogte van iemands inkomen. Vier op de tien zzp’ers met een besteedbaar maandinkomen onder 3.000 euro weet niet dat de nieuwe wet eraan komt. Onder zzp’ers die meer verdienen, gaat dat om twee op de tien.

Vorig bericht Plantaardig is de nieuwe standaard voor SUGO Pizza
Volgend artikel Stefan Meeusen nieuwe Algemeen Directeur bij NEN

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen