Subsidie

€93.000 subsidie voor Human Capital-project

Human Capital Agenda is belangrijk voor provincie Zuid-Holland

€93.000 subsidie voor Human Capital-project

Foto: Provincie Zuid-Holland

De Human Capital Agenda is belangrijk  voor de provincie Zuid-Holland. Binnen deze agenda wordt  in samenwerking met 69 partners (bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstellingen) gewerkt aan verbetering van de arbeidsmarkt. Een van de projecten is: Van Bank naar Bouw en Techniek. Waarbij financials, met behoud van hun specialisme, de overstap van de financiële sector naar de bouw- en technieksector kunnen maken.

Subsidie

Met behulp van de subsidie van de provincie Zuid-Holland, is het mogelijk om dit succesvolle project voort te zetten en uit te breiden. Namelijk met extra activiteiten om financiële professionals vanuit een andere sector te begeleiden naar een financiële functie in de bouw, infra- of installatietechniekbranche. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met het UWV, wat resulteert in een helder opleidingsoverzicht voor geïnteresseerden.

Willy de Zoete, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland: “Het project Van Bank naar Bouw en Techniek brengt professionals in beweging. Door professionals te stimuleren en de handvaten te bieden om van sector naar sector te gaan, slaan we een prachtige brug tussen de sectoren. En uiteindelijk zal deze beweging bijdragen aan het versterken van de Zuid-Hollandse economie.”

Deelakkoord

De bedrijven Bouwend Nederland, Techniek Nederland, LeerWerkAkkoord Rotterdam en Economic Board Zuid-Holland hebben in 2019 de handen ineen geslagen voor het deelakkoord Van Bank naar Bouw en Techniek, waarbij het doel is om meer hypotheekadviseurs en financieel adviseurs versneld om te scholen tot bijvoorbeeld BIM-modelleur, werkvoorbereider of kostencalculator in de bouw en techniek.

Vorig bericht Plutosport.nl breidt management team met zes nieuwe leden uit 
Volgend artikel €7 miljoen extra beschikbaar voor cultuur, erfgoed en toerisme in Zuid-Holland

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland