Subsidie

Ruim €1 miljoen subsidie voor gezond bewegen en recreëren in Zuid-Holland

Provincie wilt graag gezondheidsverschillen verkleinen

€1 subsidie gezond bewegen

Vanaf 1 april is ruim €1 miljoen subsidie beschikbaar om gezond  bewegen en recreëren in de provincie Zuid-Holland te stimuleren. Gedeputeerde Staten hebben dit op 7 maart besloten. De provincie vindt het belangrijk dat iedereen vanaf de voordeur, om de hoek of in een recreatiegebied heerlijk kan én meer gaat bewegen. Ook wil de provincie graag de gezondheidsverschillen in Zuid-Holland verkleinen door meer beweegmogelijkheden te bieden voor met name in bewegen achterblijvende groepen.

Zes subsidiemogelijkheden

Er kan subsidie worden aangevraagd voor 6 doelen. Het stimuleren van een beweegvriendelijke leefomgeving waardoor meer inwoners georganiseerd of ongeorganiseerd kunnen bewegen en de gezondheidsverschillen tussen groepen kleiner worden. Het versterken van sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte, in recreatiegebieden of op sportlocaties. De organisatie van sportactiviteiten voor mensen met een beperking. De ontwikkeling van breed toegankelijke side events bij grote, bestaande sportevenementen. Het opstarten van waterrecreatieprojecten die bijdragen aan een gastvrij en beleefbaar water en een slim en veilig waternetwerk.  De aanleg van nieuwe ruiter- of menpaden, ruitersporen of een ruiterknooppuntensysteem.
Enkele voorbeelden van eerder toegekende projecten zijn: een zintuigentuin in Mookhoek. Verschillende sport- en beweegpleinen, beweegroutes en skateparken in Leiden, Vlaardingen, Gorinchem, Schiedam, Dordrecht, Goeree Overflakkee, Maassluis en Hillegom, Nieuwkoop en Krimpen aan den IJssel.

Gedeputeerde Anne Koning, Sport en Recreatie: “Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, het is ook heel goed voor je geest. Je voelt je er gelukkiger en gezonder door. Wij willen daarom zoveel mogelijk Zuid-Hollanders stimuleren om te bewegen: of dat nu is om de hoek, in een recreatiegebied of op een sport. Voor jong en oud, wie je ook bent. Juist als je het meest nodig hebt, is het voordeel het grootste.”

Vorig bericht Tulip Experience Amsterdam biedt leerzaam alternatief voor foto’s in de velden
Volgend artikel Staking bij Cabot in Rotterdam, hele bedrijf plat

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland