Financieel

DeWarmte haalt ruim 1,75 miljoen euro op met crowdfunding

Warmtepompspecialist steekt kapitaal in versnelde groei en innovatie

DeWarmte haalt ruim 1,75 miljoen euro op met crowdfunding

Den Haag,
In de afgelopen weken hebben bijna zeshonderd investeerders ruim 1,75 miljoen euro gestoken in warmtepompontwikkelaar en -installateur DeWarmte. Met de opbrengst van de crowdfundingcampagne wil de scale-up versneld groeien door onder meer te investeren in innovatie en nieuw personeel. Het doel is om dit jaar drieduizend warmtepompen te installeren. 

Afgelopen maand konden deelnemers op het platform Invesdor vanaf tweehonderdvijftig euro investeren in DeWarmte. In ruil daarvoor werden zij aandeelhouder in het bedrijf. “In een voor de branche turbulente tijd, kunnen wij terugkijken op een succesvolle crowdfundingcampagne”, zegt Sander Wapperom, mede-oprichter en directeur van DeWarmte. “Dat bijna zeshonderd investeerders ervoor kiezen om met ons door te groeien en daarmee bijdragen aan de klimaattransitie, is een volgende stap in onze missie om heel Nederland van het gas te halen.”

Volgende groeifase

Met het opgehaalde kapitaal gaat de warmtepompspecialist een volgende groeifase in. Wapperom: “We hebben onlangs een all-electric warmtepomp gelanceerd, die naast het verwarmingssysteem ook al het kraan- en douchewater verwarmt. De installatie daarvan kunnen we nu echt opschalen. En dat is nodig, want we willen er nog dit jaar tenminste duizend woningen van voorzien. Daarnaast willen we nog meer investeren in persoonlijk klantcontact. Zo gaan we de supportafdeling sterk uitbreiden en ons verder toeleggen op het geven van kwalitatief hoogwaardig duurzaamheidsadvies, om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Innovatie

Dankzij de succesvolle crowdfundingcampagne is er nu ook meer ruimte voor verdere innovatie en digitalisering. Wapperom: “Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van een speciaal B2B-dashboard. Hierdoor krijgen consumenten en zakelijke klanten straks alleen nog de voor hen relevante informatie over een warmtepomp te zien. Dankzij onze mobiele app kunnen onze gebruikers daarnaast nog gemakkelijker contact met ons opnemen.Niet alleen verlagen we hiermee de drempel voor de aanschaf van een warmtepomp, we leveren ook een bijdrage aan de energietransitie en gaan met onze slimme producten netcongestie tegen.”

Vorig bericht 49 Bedrijven failliet in Zuid-Holland
Volgend artikel Subsidie biodiversiteit en waterkwaliteit op landbouwgronden

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen