Woningbouw

Delft: eerste flexwoningen via het Rijk

84 flexwoningen op voormalige voetbalvelden van voetbalvereniging Delfia

Delft eerste flexwoningen Rijk

Delft,
De gemeente Delft is de eerste gemeente waar flexwoningen worden opgeleverd die via het Rijksvastgoedbedrijf zijn aangekocht. Dinsdag tekende wethouder Karin Schrederhof de koopovereenkomst met het Rijksvastgoedbedrijf. Minister Hugo de Jonge kwam speciaal naar Delft ter gelegenheid van het plaatsen van de eerste flexwoningen.

Direct plaatsen

Het Rijksvastgoedbedrijf kocht in het najaar van 2022 ongeveer 2000 woningen in via een aanbesteding. Deze aanbesteding gaf bouwers van flexwoningen de zekerheid van afname. Door woningen op voorraad te hebben, kunnen gemeenten direct overgaan tot het plaatsen van flexwoningen. Dat kan nadat een gemeente alle procedures heeft doorlopen.

84 flexwoningen

In Delft komen 84 flexwoningen op de voormalige voetbalvelden van voetbalvereniging Delfia aan de Mozartlaan. Ze staan er voor een periode van drie tot vier jaar. De gemeente vergroot met makkelijk te verplaatsen woonunits het aantal sociale huurwoningen. En daarmee ook de kansen voor woningzoekenden. Het bouwen van definitieve woningen kost veel tijd. Door deze tijdelijke woningen ontstaat er meer ruimte voor huisvesting van verschillende doelgroepen.

Vorig bericht Nieuwe Tjalmaweg officieel geopend
Volgend artikel Bewoners ontvangen sleutel van eerste nieuwe woning in Nieuwe Vesting (Hellevoetsluis)

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen