Wet- en regelgeving

Controle bedrijventerrein Kromme Gouwe (Gouda)

Op basis van constateringen onderzoeken gestart

Controle bedrijventerrein Kromme Gouwe

Gouda,
In vervolg op een voorlichtingsactie op bedrijventerrein Kromme Gouwe over ondermijnende criminaliteit hebben gemeente, politie, Douane en Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) eind juni verschillende bedrijven op Kromme Gouwe gecontroleerd. Een aantal van de bezochte bedrijven had het goed voor elkaar. Daar zijn geen overtredingen geconstateerd. Op basis van de constateringen zijn verschillende onderzoeken gestart. Aan 1 van de gecontroleerde bedrijven is pasgeleden een geldboete opgelegd. Alle bezochte bedrijven hebben voorlichtings- en informatiemateriaal ontvangen over ondermijning.

De controle was een vervolg op de voorlichtingsactie die midden juni plaatsvond. De gemeente heeft toen op het bedrijventerrein Kromme Gouwe voorlichting gegeven aan ondernemers en bewoners over ondermijnende criminaliteit. Dit gebeurde in samenwerking met politie, stadstoezicht en de ODMH vanuit het zogeheten Mobiele Media Lab (dit is een vrachtwagen die door de politie ingezet wordt om op locatie voorlichting te geven en gesprekken aan te gaan met inwoners en ondernemers).

Doel van de voorlichtingsactie

Behalve het controleren van de veiligheid en handhaving, hebben deze acties ook tot doel om preventief met ondernemers en bewoners van Kromme Gouwe in gesprek te gaan. Het voorlichten van ondernemers en bewoners over de gevaren van ondermijnende criminaliteit draagt bij aan de weerbaarheid tegen ondermijning. De ambitie is om dit de komende maanden (doorlopend naar 2024) ook uit te breiden naar andere bedrijventerreinen. Met deze acties wil de gemeente bereiken dat bedrijventerreinen gezond blijven, met een integer en gezond ondernemersklimaat.

Vorig bericht Kantoorgebouw Trinity verwerft A+++ status dankzij grootschalige verduurzaming
Volgend artikel Gromax Verhuur viert 15-jarige jubileum

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen