Mobiliteit

Congres Mobiliteitstransitie inspireert in de overstap naar duurzame mobiliteit

16 April in Den Bosch

congres mobiliteit transitie. 2024

Beeld: ProMedia

Rotterdam,
Hoe voorkomen we dat de mobiliteitstransitie vastloopt? Die vraag staat 16 april centraal tijdens het Congres Mobiliteitstransitie ’24 in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Het event is bedoeld voor overheidsmedewerkers, beleidsadviseurs, mobiliteitsexperts, marktpartijen en andere betrokkenen bij de overgang naar duurzame mobiliteit. 

Het congres, dat jaarlijks georganiseerd wordt door uitgeverij ProMedia Group, moet ervoor zorgen dat de manier waarop reizigers zich in Nederland verplaatsen toekomstbestendig gemaakt wordt. Dit betekent onder andere het verlagen van de CO2-uitstoot en het kiezen van alternatieve vervoermiddelen.

Uitdagingen in duurzame mobiliteit

De aanpassingen in de manier waarop Nederlanders zich verplaatsen, brengen grote uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld voor overheden die nieuw beleid moeten ontwikkelen, maar ook voor werkgevers en reizigers die hun werk- en reisgedrag moeten veranderen. Daarnaast is de keuze voor groene mobiliteit ook voor vervoerders een grote puzzel.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, zijn er op het Congres Mobiliteitstransitie ’24 diverse workshops, lezingen en inspiratie-sessies te volgen. Onderwerpen die hierbij aan bod komen, zijn vervoersarmoede, de ontwikkeling van nieuwe apps, gedragsverandering bij reizigers en de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Met o.a.:

  • Hoe Picnic met ‘lego-karretjes’ innoveert in elektrisch rijden;
  • Dit kan Nederland leren van groene mobiliteit in Europese steden;
  • Vervoersarmoede neemt toe: zo maken we reizen weer inclusief;
  • Hoe kunnen we woon-werkverkeer vergroenen?
  • Zo betrekt de Rotterdam wijkbewoners bij de mobiliteitstransitie

Ook kunnen bezoekers aansluiten bij diverse netwerkmomenten. De ticketverkoop voor het Congres Mobiliteitstransitie ’24 is inmiddels begonnen.

Vorig bericht Deze 12 bedrijven gingen failliet in Zuid-Holland
Volgend artikel 21 Zuid-Hollandse bedrijven failliet in eerst helft maart

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland