Milieu

CO₂-reductie aantrekkelijk voor ondernemers

Nederland wil in 2030 55 procent minder CO₂ uitstoten

CO₂-reductie aantrekkelijk voor ondernemers

Delft,
CO₂-reductie aantrekkelijk voor ondernemers. De Topsector Logistiek, evofenedex en Transport en Logistiek Nederland lanceren vandaag de website www.co2meter.nu Via deze website bieden de samenwerkende organisaties een laagdrempelige manier om de CO₂-uitstoot van hun transportactiviteiten te berekenen.

Er liggen grote doelen op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Nederland wil in 2030 55 procent minder CO₂ uitstoten. “Die uitdaging geldt voor ons allemaal, dus ook voor bedrijven in het transport en de logistiek’, aldus Aad Veenman, boegbeeld van de Topsector Logistiek. ‘We willen met deze nieuwe website bedrijven in de logistieke keten stimuleren om inzicht te krijgen in hun CO₂-uitstoot en mogelijkheden aanbieden om die uitstoot terug te dringen.”

Ketenoplossing

Met elektrische of waterstofvrachtwagens is het CO₂-probleem voor de logistiek grotendeels opgelost. Alleen is de techniek nog lang niet zo ver dat alle goederentransport met dit soort voertuigen kan worden uitgevoerd.

Wel kunnen ondernemers op kortere termijn winst halen uit efficiency. Door eerst goed te kijken naar verbetermogelijkheden in de keten kunnen vervoerders en opdrachtgevers komen tot transporten met minder kilometers en/of een betere belading. Minder kilometers en betere belading betekenen minder CO₂-uitstoot. Veenman: “Daarom is het goed dat TLN en evofenedex gezamenlijk als ketenpartijen optrekken om dit probleem van CO₂ te tackelen.”

Berekenen, terugdringen en vergelijken

Via de nieuwe website www.co2meter.nu  kunnen bedrijven op drie manieren hun CO₂-uitstoot bepalen. Als eerste door eenvoudig te starten een berekening van alle vervoersactiviteiten. De tweede manier is het toewijzen van CO₂-uitstoot naar een specifieke klant of zending. De derde mogelijkheid is een anoniem vergelijk van CO₂-uitstoot met andere bedrijven.

Workshops

De Topsector Logistiek, TLN en evofenedex willen zo veel mogelijk bedrijven ondersteunen in de aanpak van hun CO₂-uitstoot. En organiseren daarom kosteloos workshops. Daarin kunnen ondernemers leren hoe ze hun CO₂-uitstoot kunnen berekenen en verminderen, worden ze begeleid en leren ze de tooling gebruiken. Daarnaast krijgen ze uitgebreid uitleg over de nodige gegevens voor een betrouwbare berekening en hoe dit in de praktijk werkt.

Vorig bericht Start bouw laatste fase Nieuwe Vesting in Hellevoetsluis
Volgend artikel PGGM&CO maakt winnaars 'Zonnetje voor de zorg' bekend

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland