CIC impact report

CIC impact report Regio Rotterdam bekendgemaakt

44% van de bedrijven maakten groei door en 38% bleef stabiel

CIC impact report Regio Rotterdam bekendgemaakt

Beeldmateriaal: CIC Rotterdam

Rotterdam,
Dit jaar nam wethouder economie, wijken en kleine kernen Roos Vermeij (PVDA) het impact report 2021 in ontvangst van CIC’s general manager Joyce Kornet-Vreugdenhil. In de tuin van het Rotterdamse stadhuis werd het impact report overhandigd en werden de belangrijkste pijlers gedeeld. In 2021 bestond 48% van de community uit startups. De sectoren IT/web/mobiel vormden zo’n 21% van de community. Ondanks het coronajaar en alle uitdagingen maakte 44% van de bedrijven een groei door en bleef 38% stabiel. Er werden in 2021 – onder het dak van CIC – ruim 400 fulltime banen gecreëerd en er werd een kleine 10 miljoen euro aan funding opgehaald door de CIC community. Ook aan het milieu werd gedacht, want er werd ongeveer 41.000 minuten douchen aan water bespaard door gebruik te maken van groene oplossingen als ecoprint, gerecycled toiletpapier en plantaardige melk.

Rotterdam als krachtige economische regio Rijnmond

Rotterdam is onderdeel van de krachtige economische regio Rijnmond met 1,2 miljoen inwoners en een bruto regionaal economisch product van 110 miljard en ruim 600.000 banen. Wethouder Roos Vermeij over de bijdrage van CIC, :”Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie 5 jarige jubileum. CIC is van toegevoegde waarde voor onze stad omdat ondernemers bij CIC een plek hebben om te ondernemen en gebruik te maken van de toegang tot financiering en internationale markten. Toptalent trekken we aan door een samenwerking met Up!Rotterdam, want het aantrekken van talent is en blijft een uitdaging. Samen met CIC in het innovatieve hart van onze stad zetten we in op verdere groei en relevantie, want in Rotterdam maken we dat mogelijk.”

CIC en corona

General manager Joyce Kornet-Vreugdenhil blikt terug op een roerig jaar. “Ook voor CIC was corona een uitdaging, maar door het flexibele en hybride karakter en de waarde die de community biedt, is van een leegloop geen sprake geweest. Spannend was het wel. Omdat je maandelijks kunt opzeggen hadden we geen idee wat er zou gebeuren, maar uiteindelijk won de kracht van de CIC community.

CIC succesverhaal: Niki Sie

Niki Sie is een schoolvoorbeeld van hoe het een CIC ondernemer kan vergaan. Niki kwam binnen in de co-working en huurde daar 1 bureau. Op een bepaald moment zat hij bij een aantal ondernemers aan tafel die een mobility challenge aan het opstarten waren: het Rotterdam Mobility Lab (o.a. KPN, Rotterdam Partners, Rotterdam Airport). Niki pitchte een idee voor car sharing omdat hij zelf een onhandig car sharing platform gebruikte en dat als probleem ervoer.

Het resultaat van de pitch was dat hij startkapitaal won en een startup werd. Het gesprek aan tafel in de CIC beta space leidde uiteindelijk tot één van de grootste car sharing providers van Nederland,. Daarnaast werd hij door het FD uitgeroepen tot één van de ‘ondernemende toptalenten 2018’. Hij voltooide meerdere funding-rondes, en realiseerde een succesvolle exit door de verkoop aan de Nederlandse marktleider.

“Het succes van mijn ondernemersverhaal is voor een heel belangrijk deel te danken aan CIC en Venture Café. Naast de ‘zichtbare’ eigenschappen van het CIC, zoals fantastische kantoorruimte en perfecte ligging, was het een ander aspect wat het uniek maakt: de enorme diversiteit aan mensen en bedrijven die willen innoveren. De magie ontstond omdat CIC het voor elkaar heeft gekregen om al die mensen samen te brengen tot één hechte innovatie-community”, aldus Niki Sie.

CIC-2021-Impact-Report

Vorig bericht Circulair demonteren verpleeghuis Bloemendaal in Gouda
Volgend artikel Wat heeft 5 jaar Cambridge Innovation Center (CIC) Rotterdam gebracht?

Nu op WijZuidHolland