Belastingen

Meer dan 200.000 btw-betalingen met iDEAL via Mijn Belastingdienst Zakelijk

30 april uiterste aangifte- en betaaldatum btw eerste kwartaal

btw betalingen iDEAL Belastingdienst

Foto: Belastingdienst

Sinds de toevoeging van iDEAL aan Mijn Belastingdienst Zakelijk betaalden ondernemers al meer dan 200.000 keer op deze manier hun btw. Dit blijkt uit cijfers van de Belastingdienst. Met de mogelijkheid om met iDEAL te betalen, wil de Belastingdienst de btw-aangifte voor ondernemers gemakkelijker maken. 

Dat ondernemers blij zijn met de toevoeging van iDEAL aan Mijn Belastingdienst Zakelijk, geeft ook ondernemer Klaas-Jan Gorter aan: “Je btw-aangifte betalen via iDEAL lijkt een kleine aanpassing, maar voor kleine ondernemers is het heel handig. Dit voorkomt naheffingen en boetes voor ondernemers.”

Betaal via iDEAL in drie stappen

  1. Stuur de btw-aangifte in via Mijn Belastingdienst Zakelijk.
  2. Klik op ‘Aangifte afsluiten’.
  3. Ga naar ‘Ingestuurde aangiften’. In de kolom ‘Actie’ is de iDEAL betaallink.

200.000 betalingen

“Meer dan 200.000 betalingen via iDEAL: een mooi aantal”, zegt Paul Jairath, projectleider bij de Belastingdienst. “Veel startende en kleine ondernemers doen de btw-aangifte zelf. We zien dat zij regelmatig onnodige fouten maken bij hun btw-aangifte en -betaling. Betaal je via iDEAL, dan werkt dat net als bij een webshop. Het goede betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag zijn al ingevuld en je kunt direct met iedere bank betalen. Snel en in drie simpele stappen gedaan. Zo helpen we fouten voorkomen en maken we het makkelijker voor ondernemers om hun verplichtingen na te komen.”

Ook in commerciële boekhoudpakketten waarmee ondernemers de btw-aangifte kunnen doen, zit de iDEAL-betaalmogelijkheid ingebouwd.

Deadline eerste btw-aangifte van 2023 nadert

De deadline voor het doen van btw-aangifte en het betalen van de btw over het eerste kwartaal van 2023 is op 30 april. Dit valt op een zondag. Zorg ervoor dat ook de betaling uiterlijk op deze datum binnen is. Aangifte doen moet ook als er het afgelopen kwartaal geen omzet is gedraaid. Dit kan makkelijk aangegeven worden in de btw-aangifte.

Als er géén btw-aangifte is gedaan, of als de btw-aangifte óf -betaling te laat is dan wordt er naheffingsaanslag gestuurd. De Belastingdienst maakt dan zelf een schatting van de btw die betaald moet worden en vult die aan met een boete.

Vorig bericht 10e editie Exact Live staat in teken van toekomstigbestendig groeien met technologie
Volgend artikel Rijnland zet in op samenwerken met meerwaarde

Nu op WijZuidHolland