Woningbouw

Start bouw 24 sociale huurwoningen in Oudenhoorn

VORM levert de laatste woningen op in het derde kwartaal van 2024

bouw sociale huurwoningen Oudenhoorn

Anja van der Sijde (De Zes Kernen), Wethouder Igor Bal, Paul Opstal (BPD) en Guido Voermans (VORM)

Oudenhoorn,
De bouw van 24 sociale huurwoningen in fase 5 van nieuwbouwproject De Akkerranden in Oudenhoorn is officieel ingeluid. Woonstichting De Zes Kernen, gemeente Voorne aan Zee, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en VORM kwamen bij elkaar om dit feestelijke moment te vieren. Fase 5 vormt het sluitstuk van de duurzame woonwijk met totaal 180 woningen. VORM levert de laatste woningen op in het derde kwartaal van 2024.

Wethouder Igor Bal van de gemeente Voorne aan Zee: ”De Akkerranden is een wijk met verschillende soorten woningen en in verschillende prijsklassen, met koop- en huurwoningen. Dat vind ik mooi. De nieuwe wijk is belangrijk voor Oudenhoorn. Ik ben blij dat nu de sociale huurwoningen gebouwd gaan worden. Ook die woningen zijn mooi én energiezuinig. Dat laatste is natuurlijk nog een extra pluspunt voor de mensen die daar straks komen te wonen.”

Lage energielasten

De nieuwe dorpse woonwijk biedt een uiteenlopende groep mensen de kans om in een fijne buurt te wonen met lage woonlasten. Alle woningen worden dankzij een luchtwarmtepomp en zonnepanelen opgeleverd met lage energielasten. Guido Voermans, Directeur bouw & ontwikkeling bij VORM: “We bouwen hier samen aan een duurzame woonwijk. Met ons VORM 6D Wonen concept zijn we in staat betaalbaar én duurzaam te bouwen. Nu is deze woonwijk – waar echt een plek is voor iedereen  –  bijna af! Ik ben trots dat we samen betaalbare huurwoningen realiseren op deze mooie plek.”

Vorig bericht Een derde van geanalyseerde websites houdt zich niet aan de wet
Volgend artikel Zuid-Holland: laat digitalisering voor je werken

Nu op WijZuidHolland