Retail

Bentley Opticiens in Voorschoten zamelt gebruikte Bausch + Lomb daglenzen in

Met Recyclens Programma worden contactlenzen en verpakking volledig gerecycled

Bentley Opticiens Voorschoten Bausch

Voorschoten,
Steeds meer mensen dragen daglenzen. En dat is niet vreemd, want je contactlenzen iedere dag vervangen voor een nieuw paar is hygiënisch en goed voor je ogen. Deze stijgende populariteit van daglenzen heeft echter ook een keerzijde. Een groot deel van de 80 miljoen jaarlijks in Nederland verkochte lenzen en hun blisterverpakking belandt bij het ongescheiden huisafval, terwijl veel lenzen zelfs rechtstreeks in het riool terecht komen. Door deel te nemen aan het Recyclens Programma van Bausch + Lomb zorgt Bentley Opticiens ervoor dat de daglenzen, inclusief blister en folie, volledig worden gerecycled.

Iedere drager van daglenzen van Bausch + Lomb kan bij Optiek Egbers de gebruikte daglenzen en hun blisterverpakking inclusief folie inleveren voor recycling. Bentley Opticiens stuurt het verzamelde materiaal naar Bausch + Lomb waar de materialen worden gescheiden en daarna bij een verwerkingsbedrijf worden afgeleverd. Het ingezamelde kunststof wordt bewerkt tot grondstoffen voor nieuwe duurzame producten. De aluminium- folie gaat terug naar de producent die er weer nieuwe folie van maakt.

Inzamelbox

Bij het afhalen van nieuwe Bausch + Lomb daglenzen krijgt de klant gratis een kartonnen inzamelbox mee voor de gebruikte lenzen, blister en folie. Is de box vol dan levert hij/zij die in bij zijn opticien, die hiervoor een speciale container in de winkel heeft staan. Het karton van de boxen wordt ook gescheiden en ter recycling aangeboden. Daglensdragers die nog geen box hebben kunnen deze gratis afhalen bij elke optiek die deelneemt aan dit Recyclens Programma.

Recycling draagt bij aan een mooiere wereld

Het Recycling Programma is er voor alle daglenzen van Bausch + Lomb. De Biotrue ONEday  én de Bausch + Lomb ULTRA® ONE DAY zijn hiermee volledig recyclebaar. Door te kiezen voor daglenzen van Bausch + Lomb en je lenzen, inclusief blister en folie te verzamelen en in te leveren bij de opticien dragen de klanten bij aan een mooiere wereld.

Vorig bericht Project emissievrije vaart met Condor H2 gestart
Volgend artikel Eerste waterstof aangedreven H2X Warrego pick-up truck voor gemeente Rotterdam

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijZuidHolland

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen