Auto’s bomvol opties bij Multi Car Center

"De levertijd op onze auto’s is maximaal twee weken"

Auto’s bomvol opties bij Multi Car Center

Hoofddorp,
Een auto is emotie zullen autoliefhebbers zeggen. De juiste bolide voelt meteen goed aan en is voor veel rijders hun tweede thuis. Muziekje op, airco op een comfortabele temperatuur, panorama dak open, veilig in en uitparkeren met 360 graden camera’s, automatisch inparkeren, lane assist en een koelkast met champagne. Het kan ook te gek? Niet bij ondernemer Battal Yildiz van Multi Car Center (MCC) uit Hoofddorp. De auto’s zijn bomvol opties bij Multi Car Center. Vanaf jongs af aan was hij al helemaal bezeten van auto’s en heeft in de loop der jaren zijn bedrijf uit laten groeien tot een onderscheidende autozaak met auto’s in het luxe segment.

Eigenaar Battal Yildiz van MCC: “Vanaf mijn 13de ging de interesse in auto’s in een stroomversnelling. Op een of andere manier maakte het iets in mij los. Maar ook kwam het ondernemerschap al vrij snel. Toen ik circa vijftien jaar was verkocht ik al skateboards en fietsen. Met hard werken heb ik toen op mijn 18de een Mercedes E320 kunnen kopen. Die was smaragdgroen en toevallig zijn wij nu gevestigd op de Smaragdlaan.
Destijds ben ik als vanzelfsprekend in de auto-industrie terecht gekomen. Hiervoor heb ik diverse opleidingen gevolgd zoals carrosserietechniek, autotechniek en schadeherstel. Ik weet nog dat ik in de pauze op school auto’s zat te maken van mijn leraren. Hadden we een blokuur, dan maakte ik een auto. Dat de leraren mij dit lieten doen was omdat ze erg over mij te spreken waren.

Het schadeherstel verliep dusdanig goed dat Battal een spuitcabine ging huren om het werk op een professioneler niveau te krijgen.

“Ik weet dat TMF, de muziekzender, een campagne had lopen tegen racisme en ik mocht destijds de logo’s op alle auto’s spuiten. Daar was ik enorm trots op.
Mijn eerste echte zaak begon ik in 2007 in Poeldijk. Vijf auto’s had ik op voorraad staan en deed ook schadeherstel. Maar naast mijn autobedrijf deed ik er nog opdrachten naast als zzp’er in infra en techniek. Hiermee spaarde ik om mijn business verder te kunnen uitbouwen.“

Multi Car Center zit nu circa een jaar op de Smaragdlaan 6 in Hoofddorp. Naast een showroom met circa 40 luxe voertuigen heeft het autobedrijf ook een garage en poetscentrale.

“Wij zitten hier redelijk centraal op een terrein waar veel autobedrijven zitten. Maar mensen die een auto mooi vinden komen toch wel, zeker in ons segment. Maar ook voor onszelf is het belangrijk om naar een locatie toe te gaan waar we het fijn vinden. We werken hier per slot van rekening de hele dag en dan is het fijn als je je thuis voelt op je werk.
Eerlijk gezegd ontgroeien we het pand wel een beetje en komen ondertussen ruimte te kort. Er wordt daarom nu gekeken naar nog een pand erbij zodat we meer voorraad kunnen aanhouden. We hebben de ambitie om binnen circa drie jaar een pand te kopen of een kavel waar we een pand kunnen laten bouwen. Puur om ruimte te creëren en nog meer aanbod te kunnen bieden.”

In de showroom van Multi Car Center staan alleen maar prachtige auto’s die niet zouden misstaan in een aflevering van de Kardashians. Al deze auto’s worden geselecteerd door Battal en zijn collega’s.

“Onze auto’s worden door ons uitgezocht. Omdat we vinden dat onze auto’s bomvol opties moeten zitten. Als we een Mercedes E klasse willen verkopen, nemen we meteen de E63S en die zit vol met opties.
Carbon interieur en exterieur onderdelen, panorama dak, 360 graden camera en parkingsensoren, autoparking, iedere auto is echt enorm compleet. Dit soort auto’s moet je maar een beetje vergelijken met het kopen van een luxe huis. Die koop je ook niet zonder airco, mooie badkamer of een grote tuin.

Onze klanten kunnen de auto’s aanschaffen die in de showroom staan, maar het is ook mogelijk een auto te bestellen, zowel nieuw als gebruikt. Vorige week nog kwam iemand langs met specifieke wensen en drie dagen later hadden we de auto al staan!
In 90 procent van de gevallen hebben wij de auto sneller in huis dan bij een merkdealer en zeker nu wachttijden op auto’s vaak lang zijn is het voor echte autoliefhebbers fijn dat ze snel kunnen rijden.

Auto’s van bijvoorbeeld Audi, Maybach, Brabus, Mercedes komen direct bij de Europese dealers vandaan, zowel jong gebruikt als nieuw.

De levertijd op onze auto’s is maximaal twee weken. Als ik bijvoorbeeld auto’s uit Duitsland haal, hebben we ongeveer twee weken nodig om het te regelen. Bij het assortiment dat we hebben staan in de showroom kan je bij wijze van spreken instappen en wegrijden.
Bepaalde auto’s, met name de nieuwe, moeten rijklaargemaakt worden en maar dat redden we evengoed binnen twee weken.”

Met auto’s in het luxe segment verwacht je al snel een bepaald type koper dat bij Multi Car Center komt. Toch blijkt de doelgroep breder dan gedacht. 

“Met onze auto’s bedienen we klanten van 18 tot en met 80 jaar oud. Ook hebben we een assortiment Vespa’s staan en daar komen jongeren vanaf 16 voor langs.  Op dit moment wordt denk ik zo’n 70 procent van onze auto’s zakelijk gekocht en 30 procent aan particulieren. We zien hierbij natuurlijk mensen die het geld hebben om dit soort auto’s te kunnen kopen, maar ook liefhebbers die jarenlang sparen om hun droomauto te kunnen kopen. Dan wordt bijvoorbeeld 30.000 euro afgerekend en de rest gaat op basis van lease.”

Battal en zijn collega’s zijn zelf ook liefhebbers van auto’s in het luxe segment. Stiekem zijn wij natuurlijk wel benieuwd waar ze zelf dan in rijden of in zouden willen rijden.

“Van de Range Rover Vogue 50 uitvoering zijn maar 1970 stuks op de wereld en daar heb ik er eentje van. De luxe en comfort van deze auto is ongeëvenaard. Natuurlijk heb ik in heel veel auto’s gereden, maar wordt ondertussen ook iets ouder en rustiger en dan is de Range Rover perfect. Het is ook een ideale gezinsauto en ga er ook regelmatig mee op vakantie.

Welke auto ik best wel eens een tijdje in zou willen rijden is de Mercedes E63S.  Automerken verschillen onderling best wel en het is net waar je naar zoekt. Techniek, performance of luxe.
Mercedes is ‘King of the Jungle’. Het merk is de andere merken gewoon echt de baas. Het is een auto met gevoel. De emotie dat deze auto geeft is zo puur. Je moet erin rijden om het te begrijpen.

Wat ook wel heel bijzonder was is de Mercedes GLS 600 Maybach. Deze auto is verkocht aan een buitenlandse klant. Dat was gewoon een woonkamer met twee slaapkamers op wielen. Massagemogelijkheid in de stoelen, een koelkast met champagne en glazen, deze auto had echt alle opties en is de Rolex onder de auto’s.”

 

Auto’s bomvol opties bij Multi Car Center