Nieuws

Zandvoort krijgt toch uitzicht over windpark op zee

vergunning is onherroepelijk.


De overheid heeft aan Vattenfall, moederbedrijf van Nuon, laten weten dat de vergunning voor de aanleg van het windpark op zee Hollandse Kust Zuid 1&2 onherroepelijk is.

Op 19 maart van dit jaar won Vattenfall de eerste subsidieloze tender. Er moest echter gewacht worden tot alle procedures voor het indienen van bezwaren hierop waren afgerond. Dat is nu het geval. Hiermee is de vergunning van dit windpark van 700 tot 750 MW (goed voor energie voor 1 tot 1.5 miljoen huishoudens) nu ook echt onherroepelijk.

“Met de onherroepelijke vergunning staan alle seinen nu op groen. We pakken de uitdaging aan om aan de slag te gaan met dit eerste subsidievrije windpark in Nederland”, aldus Gijs Nijsten, ontwikkelmanager offshore wind van Vattenfall.

Het bedrijf gaat nu verder van start met dit project. Zo is er al begonnen met de eerste voorbereidingen zoals het aanbestedingsproces voor belangrijke onderdelen (zoals turbines, fundaties en de productie, transport en installatie van de wind turbines). Het windpark moet binnen 5 jaar volledig operationeel zijn,

Vorig bericht 4 nieuwe faillissementen in Zuid-Holland (onder meer Gaia House Of Yoga Den Haag B.V., Rotterdamse Verhuur Makelaars B.V.)
Volgend artikel 4 nieuwe faillissementen in Zuid-Holland (onder meer Flexikracht B.V., Sda Horizon B.V.)

Nu op WijZuidHolland