Project

Duurzaam idee? Bel Julia! van de gemeente Rotterdam

Inwoners Rotterdam kunnen Julia van Santbrink bellen bij duurzame ideeën

Duurzaam idee Bel Julia

Rotterdam,
Rotterdammers zit vol goede ideeën. En die heeft de gemeente hard nodig om te zorgen dat de stad circulair en duurzaam leeft. Bewoners worden opgeroepen om bij een duurzaam idee Julia van Santbrink van de gemeente Rotterdam te bellen.

Sinds juni 2021 helpt Julia bewoners met het uitvoeren van hun circulaire ideeën. Dit doet ze samen met een aantal andere collega’s. Circulair betekent duurzamer produceren, bewuster kopen en beter wegdoen van spullen. Zodat de stad en de rest van de wereld prettig blijven om te wonen.

Circulaire ideeën

Julia gaat samen met haar collega’s op zoek naar de circulaire verhalen en ideeën van bewoners. ”Ik wil mensen niet zeggen wat ze moeten doen. Ik wil juist horen wat zij willen doen. Ik word er heel blij van als ik zie wat er allemaal al is ontstaan in de stad de afgelopen periode. Er is zoveel enthousiasme onder Rotterdammers. Dat werkt aanstekelijk. Ik hoop daarom dat er steeds meer mensen bij ons aankloppen.”

Pop-up winkel

Een voorbeeld van een duurzaam en circulair idee komt van Gilbert van Drunen. Hij opende onlangs met hulp van Julia ‘De Moeite Waard’: een pop-up winkel in Carnisse waar bewoners gebruikte spullen een tweede leven kunnen geven. Nu is er ook een plantenasiel aan toegevoegd en staan er workshops op de planning. Lees meer over De Moeite Waard. Ook realiseerden bewoners met hulp van Julia onder meer al een locatie voor circulaire evenementen en een duurzame werkplaats waar met tweedehands materiaal gewerkt wordt.

Wat kunnen inwoners doen?

Voor Julia zit circulair leven ook in kleine dingen. ”Circulair klinkt ingewikkeld, maar het kan ook simpel zijn. Als bewoner kun je bijvoorbeeld minder spullen kopen, je restjes opeten of iets tweedehands kopen.”

Geen idee waar te beginnen?

Inwoners met een idee voor hun wijk, buurt of straat die niet weten waar ze moeten beginnen kunnen bellen met Julia. Ze is bereikbaar op 06 14 30 03 32. Ze maakt inwoners wegwijs binnen de gemeente en andere organisaties. Mailen kan ook: circulair@rotterdam.nl.

Vorig bericht €10 miljoen voor Rotterdamse scale-up Gradyent
Volgend artikel Rotterdam hergebruikt regenwater tijdens droogte

Nu op WijZuidHolland