HR

Deel lanceert drie HR oplossingen voor werken met Amerikaanse medewerkers

Introductie van PEO by Deel, US Payroll en Payroll Connect

Deel vereenvoudigt Amerikaanse medewerkers voor Nederlandse bedrijven.

Foto: Deel

Amsterdam,
Deel, een alles-in-één HR-platform voor teams, lanceert drie nieuwe oplossingen: Professional Employer Organization (PEO) by Deel, US Payroll en Payroll Connect. Vandaag de dag nemen bedrijven steeds vaker medewerkers aan die in het buitenland wonen, maar meestal beschikken zij niet over de middelen om (internationale) teams op uniforme wijze aan te nemen, uit te betalen en te managen volgens de globale wet- en regelgevingen. De drie nieuwe oplossingen van Deel pakken deze problemen aan en bieden oplossingen voor de behoeften van bedrijven met een team bestaande uit medewerkers op afstand.

Een internationaal personeelsbestand zorgt voor uitdagingen zoals het regelen van extralegale voordelen. Bedrijven hebben vaak zes tot twintig verschillende HR-systemen nodig om dit te beheren. Ter illustratie: betaalbare toegang tot de meest concurrerende aanvullende arbeidsvoorwaarden die Amerikaanse werknemers vragen, waaronder verzekeringen voor medische kosten, kunnen lastig zijn. Met een PEO worden zorgverzekeringen, pensioenpremies en schadevergoedingen onderhandeld tegen groepstarieven, zodat bedrijven deze voorwaarden aan kunnen bieden, geld kunnen besparen en concurrentievoordeel behouden.

PEO by Deel

Met PEO by Deel draagt een bedrijf zijn taken op het gebied van loonadministratie, HR, rapportage en extralegale voorwaarden over aan Deel. Deel zorgt ervoor dat de loonbelasting wordt nageleefd, verzorgt verplichte trainingen en behandelt gevoelige zaken met betrekking tot werknemers, zoals ontslagvergoedingen en claims. PEO by Deel maakt het voor Nederlandse bedrijven eenvoudiger uit te breiden naar Amerika en biedt diensten zoals staatsregistratie en werkloosheidsverzekering waar nodig.

US Payroll

Het nieuwe systeem US Payroll focust op de uitbetaling van je Amerikaanse team binnen de juiste wet- en regelgeving. Het systeem berekent tevens federale en staatsloonbelasting, verwerkt directe stortingen, loonstroken en synchroniseert met boekhoudsoftware. Deel biedt ook een Benefits Administration add-on aan, waarmee de aanbieders van extralegale voorwaarden kunnen worden gekoppeld, en eventuele aanmeldingen automatiseert.

Payroll Connect

Het derde en laatste onderdeel van deze release betreft Payroll Connect. Dit systeemonderdeel brengt een rapportage van alle salarisadministratie (ook van verschillende partijen en externe providers) samen in één verslag, op één overzichtelijk platform.

De wereldwijde payroll en HR-voetafdruk van Deel is afgelopen jaar sterk toegenomen. In 2022 betaalde Deel meer dan $4 miljard uit aan honderdduizenden werknemers en dit jaar is dat bedrag al overschreden. Met het platform van Deel kunnen klanten hun salarisadministratie in enkele minuten in plaats van dagen uitvoeren, met 24/7 ondersteuning, volledig in-house verwerkt. Bedrijven als Klarna, Change.org en Reebok gebruiken Deel al om hun salarisadministratie over de hele wereld te vereenvoudigen.

Industrieanalist, adviseur en oprichter van GxT Advisors Pete A. Tiliakos zegt over PEO by Deel: “Deel heeft zichzelf snel gevestigd als een op technologie gebaseerde, one-stop-shop voor alles wat met wereldwijde HR te maken heeft. De toevoeging van PEO-diensten is een natuurlijke aanvulling op het ecosysteem van arbeidsoplossingen en biedt organisaties meer manieren om hun personeelsbehoeften tijdens hun groeitraject te ondersteunen, via één enkel platform.”

Dennis Valkema, algemeen directeur Benelux bij Deel: “Met de toevoeging van PEO by Deel brengen we een, vaak complexe, niche dienst naar een laagdrempelig toegankelijk product met een duidelijke business case voor iedere organisatie in Nederland, België of Luxemburg. Voor iedere HR en payroll verantwoordelijke die ik spreek met medewerkers in de VS of die een uitbreiding naar de andere kant van de plas overweegt, zijn juist PEO en US Payroll veelgevraagde diensten. Hoe fijn is het dat zij vanaf nu hun hele team op het gebied van HR en payroll kunnen managen op één platform, of ze nu in Nederland, Amerika of ergens daar tussenin wonen.”

Vorig bericht Niek Verra wint titel 'Meest Markante Vastgoed Persona van 2023
Volgend artikel RWE en Kitepower openen testlocatie voor Airborne Wind

Nu op WijZuidHolland