Infra

Bodemonderzoeken op en rond N206 duren tot 26 mei

Bodemonderzoeken worden met 10 dagen verlengd

Bodemonderzoeken op en rond N206 duren tot 26 mei

De bodemonderzoeken op en rondom de N206 voor het project R-net corridor Leiden Katwijk Noordwijk van de provincie Zuid-Holland duren tot 26 mei.

Onderzoek met 10 dagen verlengd

Eerder deze maand hebben omwonenden van de N206 tussen Leiden en Katwijk een brief in de bus gehad over de bodemonderzoeken die deze maand plaatsvinden. In deze brief stond dat de bodemonderzoeken tot 16 mei duren. Deze werkzaamheden zijn echter verlengd tot 26 mei. Om zoveel mogelijk overlast te voorkomen, vinden de werkzaamheden vooral ’s avonds en ’s nachts plaats. Er kan sprake zijn van tijdelijke wegafzettingen op en rond de N206. Verkeer wordt hierlangs geleid. De N206 blijft toegankelijk.

Bodemonderzoeken

Hoewel de aanleg van de busbaan gepland staat vanaf het tweede kwartaal van 2024, zijn de voorbereidende werkzaamheden al wel van start gegaan. Onderdeel hiervan zijn asfalt- en bodemonderzoeken. Tijdens de asfalt- en bodemonderzoeken worden er handboringen en mechanische boringen uitgevoerd op en langs de N206. Ook worden op sommige locaties tijdelijke peilbuizen aangebracht. Hiermee verzamelen we informatie over de kwaliteit van het asfalt van de N206, de bodemgesteldheid, het grondwaterpeil en de bodemkwaliteit. Deze informatie is nodig om de volgende stappen in het ontwerpproces van de busbaan te kunnen maken.

Vorig bericht Metamorfose voor DekaMarkt Leiden
Volgend artikel Persbriefing bezoek EP-landbouwcommissie in Den Haag

Nu op WijZuidHolland